Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки, кафява захар и орехи

Сладкиш с ябълки, кафява захар и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сладкиш с ябълки, кафява захар и орехи
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ако титлата Цар на сладкишите не е взета все още - сега е моментът да бъде присъдена на този"

Необходими Продукти

  • кафява захар - 3 с.л. Мусковадо
  • бяла захар - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • яйца - 2 големи яйца
  • ябълки - 3 бр.
  • олио - ½ ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - ¼ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим предварително яйцата на стайна температура. Ползваме две големи яйца.

В купа слагаме яйцата и бялата захар. Добавяме 2 с.л. от кафявата захар и разбиваме с миксера. После на тънка струйка добавяме и олиото и отново разбиваме.

Пресяваме брашното заедно с бакпулвера с цедка и ги прибавяме при кашата и разбиваме до гладка еднородна смес.

Получава се гъста смес с леко карамелен цвят от кафявата захар. Смиламе почистените предварително орехови ядки и разбъркваме с шпатула или лъжица, без да разбиваме.

Застиламе тава с хартия за печене и изливаме гъстата смес, заглаждаме да се разстели равномерно. Белим и почистваме ябълките, после ги режем на тънки парченца.

Редим ябълките отгоре върху кашата плътно едно зад друго. Ръсим отгоре с останалата 1 с.л. кафява захар.

Печем в леко загрята предварително фурна. Изпичаме ябълковия сладкиш на 170-180 градуса за 30 мин. Вече готов го вадим и сервираме, нарязан на парчета. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: