Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Празнично Турнедо Росини със свинско филе

Празнично Турнедо Росини със свинско филе

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Празнично Турнедо Росини със свинско филе4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Блеснете с готварски умения, като приготвите за гостите си Празнично Турнедо Росини със свинско филе"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 2 бр. от плешка
  • пастет от гъши дроб - 50 г
  • черен хляб - 4 филии
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • масло - 60 г с чесън и пипер
  • За сос Братен Джоу
  • говежди бульон - 600 мл., основа
  • бекон - 60 г
  • пшеничено нишесте - 45 г
  • шалот - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - 2 стръка
  • мащерка - 3 стръка, прясна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • За спаначното канапе
  • спанак - 500 г, бейби - пакет
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - ½ с.л.
  • сол
  • За гарнитура
  • чери домати - 5 бр.
  • салата дъбов лист
  • рукола - шепа
  • бадеми - 2 с.л., запечени
  • розмарин - 2 бр. клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите филета нарязваме на четири части. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и запечатваме от двете страни в разтопеното овкусено масло.

С ринг изрязваме средата на филиите и я разточваме малко с точилка. В същата мазнина ги потапяме и запържваме леко, за да поемат от сосовете на свинското месо.

Готовият измит спанак задушаваме в масло заедно с моркова, нарязан на ивици с белачката за зеленчуци. Овкусяваме ги със сол.

Соса приготвяме, като нарежем на кубчета бекона и шалота. Запържваме в нагорещен тиган за 8-10 минути на средна температура. Добавяме маслото и нарязаните морков и селъри.

Сотираме още пет минутки при непрекъснато бъркане и добавяме доматеното пюре и ароматите – дафинов лист и мащерка.

Равномерно разстиламе нишестето върху зеленчуците. Намаляваме температурата на огъня и прибавяме бульона, като овкусяваме със сол и черен пипер.

Редуцираме соса до желаната гъстота и го прецеждаме през едра цедка. Останалата част от него замразяваме на кубчета, като винаги ще разполагаме с готов и бърз концентриран демиглас.

Бадемовите ядки осоляваме и ги запичаме леко. Нарязваме на едро.

Готови сме да сглобяваме чинията, като първо сервираме спаначеното канапе. Върху него редуваме свинско филе със среда от хляба, която е намазана тънко с гъшия пастет.

Заливаме със соса и забождаме хапките с клонка розмарин, на която сме почистили листенцата.

Гарнираме със свежа салата, резени чери домат и завити на руло сотирани морковени резени. Посипваме със запечените бадемови ядки. Поднасяме Турнедо Росини веднага.

Съвет: Маслото с чесън и пипер използвам за печено свинско месо. Приготвя се лесно, като смесим 100-130 г масло със скилидка пресован чесън, 2 ч.л. зърна пипер меланж, малко коняк и лимонов сок, по лъжица. Разбъркваме в миксер и увиваме в стреч фолио. Поставяме във фризер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: