Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка тарама хайвер

Разядка тарама хайвер

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168735961k1
Разядка тарама хайвер4 / 4
28/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
14
"Класическа разядка тарама хайвер, която всяка домакиня трябва да знае как да приготвя"

Необходими Продукти

  • хайвер - 1 с.л. с връх
  • лук - 1 малка глава
  • хляб - 1 бр. бял
  • газирана вода - 400 мл
  • олио - 300 мл
  • лимонтузу - 1 ч.л.
  • франзела - 1 бр.
  • маслини - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го изсипете в купата, в която ще разбивате хайвера. Към него добавете хайвера, заедно с малко газирана вода, хляб, като използвайте само средата без корите, и го киснете в газираната вода и малко олио, колкото да може да се разбива с пасатор.

Разбийте много добре и след това добавяйте по малко от останалите хляб, олио и газирана вода добавете и лимонтузуто.

В рецептата за тази разядка няма сол, защото моят хайвер е много солен, тъй като се съхранява със сол. Ако вашият е безсолен може да добавите сол на вкус.

Нарежете франзелата на кръгчета. които запечете леко във фурната за 10 мин. и поднесете заедно с хайвера и маслинки. Като декорацията на тарама хайвера е въпрос на въображение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: