Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Хайвер»Царевичен тарама хайвер

Царевичен тарама хайвер

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Царевичен тарама хайвер
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • хайвер - 1 с.л.
  • вода - 80 мл хладка
  • червен лук - 1/4 глава
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • царевичен грис - 3 с.л.
  • олио - 250 мл
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В компотен буркан сипваме 80 мл хладка вода.

Към нея слагаме лука, хайвера и лимонената киселина.

Слагаме също царевичния грис и с пасатора разбиваме всичко.

След това едновременно разбиваме с пасатора и на тънка струйка наливаме олиото.

Пасираме, докато получим гъста кремообразна консистенция.

Готовият тарама хайвер оставяме за няколко часа в хладилник да се изстуди.

Сервираме царевичен тарама хайвер по желание поръсен с магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: