Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Кюфтенца от тарама хайвер

Кюфтенца от тарама хайвер

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Кюфтенца от тарама хайвер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • хляб - 250 г без корички
  • хайвер - 150 г тарама
  • лук - 3 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • магданоз - 1/2 ч.ч. пресен
  • копър - 3 с.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате хляба в хладка вода, след което внимателно го изстисквате. Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто в малко зехтин, след което се вади с решетъчна лъжица.

В дълбока купа смесвате лука, изстискания хляб, наситнения магданоз, брашното, джоджена, черен пипер и сол на вкус.

От сместа се омесват кюфтенца, които се пържат в силно сгорещен зехтин. Поднасят се с гръцка салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: