Начин на приготвяне
В тенджерка се поставят локумът (нарязан на ситно), кравето масло, захарта и водата и се слага на огъня до стопяването на локума. Хубаво е да останат малко парченца локум неразтопени.
Маха се от огъня и се прибавят ситно натрошените бисквити и нарязаните орехи.
Слага се и канелата и сместа хубаво се обърква.
Изсипва се в тортена форма с диаметър 20 см и се слага в хладилника (или на студено) да престои поне 2-3 часа.
След което се обръща в подходящ поднос и се залива с разтопения на водна баня или в МФ шоколад заедно с олиото.
Украсата на бисквитената торта е според вашата фантазия и желание. При мен е от ръчно изработени шоколадови топчета от сместа за блата и тематично украсена със звездички.
Да ви е сладко!