Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Шоколадова бисквитена торта в купички

Шоколадова бисквитена торта в купички

Шоколадова бисквитена торта в купички
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"И ние да сме в крак с модата - вече бисквитената торта ще я правим в купички"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг - 1 пакет шоколад (60 г)
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • портокали - 1 бр.
  • шоколад - 100 г
  • бисквити - 16 бр. (чаени)
  • масло - 1 с.л.
  • за декорация
  • кокосови стърготини
  • шоколадови дражета
  • ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото до завиране. Прибавете захарта и бъркайте. докато се разтопи.

Настържете кората на портокала и изцедете сока му. Разтворете пудинга в сока на портокала.

Махнете млякото от котлона и прибавете сместа с пудинга, като бъркате непрекъснато. Сложете и 1 с.л. от настърганата кора на портокала.

Върнете на котлона на ниска степен и бъркайте до сгъстяване на крема.

Щом достигне желаната гъстота, го махнете, сложете маслото и шоколад, който предварително сте начупили. Бъркайте до пълното им разтваряне.

След това си пригответе 4 купички и започнете да редувате чаени бисквити и крем до изчерпване на продуктите.

Декорирайте бисквитената торта по желание с кокосови стърготини, ядки или шоколадови дражета.

Поставете бисквитената торта в чашки в хладилник за 2 часа да се охладят.

Шоколадовата бисквитена торта в купички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: