Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Шоколадова бисквитена торта с ганаш

Шоколадова бисквитена торта с ганаш

ИвелинаИвелина
Новак
331
Шоколадова бисквитена торта с ганаш
Снимка: Ивелина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Няма да ви лъжем - бихме скрили цялата шоколадова торта, за да може само ние да ѝ се наслаждаваме"

Необходими Продукти

  • Торта
  • бисквити - 450 г обикновени с какао
  • пудинг - 1 пак. ванилия на д - р Йоткет
  • пудинг - 1 пак. шоколад на д - р Йоткер
  • прясно мляко - 1 л
  • Заливка
  • краве масло - 20 г
  • шоколад - 150 г (аз разполагах с млечен, но е препоръчително черен)
  • прясно мляко - 80мл.
  • ганаш - 100 г шоколад и 100 мл сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме 2-та пудинга, както е описано на опаковките, всеки по отделно.

Във форма с падащо дъно редим 1 ред бисквити.

Разделяме какаовите бисквити на 2 части по 200 г.

Едната част я начупваме във ваниловия пудинг, а другата част - в шоколадовия пудинг.

Във формата, в която сме наредили 1 ред бисквити, изсипваме сместа с ваниловия пудинг и върху нея сместа с шоколадовия пудинг. Заглаждаме и оставяме да се охлади домашната бисквитена торта.

За заливката:

Млякото се слага да се загрее хубаво и към него се добавя шоколад, начупен на парчета, и кравето масло. Бърка се до хомогенизиране и се оставя да се охлади малко, след това се залива шоколадовата бисквитена торта.

За ганаша, с който ми е измазана тортата встрани, слагаме сметаната да се загрее, след това добавяме шоколада на парчета, бъркаме хубаво, докато се разтопи идеално, и го слагаме в хладилник, за да се изстуди добре.

След като е изстуден, го разбиваме с миксер и импровизираме върху шоколадовата бисквитена торта с ганаш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: