Начин на приготвяне
Лъжица разтворимо кафе се залива с чаша гореща вода, захар, коняка и се разбърква добре. Приготвя се кремът, като се загрява 500 мл прясно мляко със захарта.
В останалите 100 мл се разбърква шоколадовият крем и сипваме в горещото мляко. Бърка се, докато сгъсти, снема се и добавяме парчета начупен шоколад и масло. Разбърква се да се разтопят.
В правоъгълна форма се сипва 3 с.л. крем по дъното, отгоре се нарежда ред бисквити, всяка топната за секунди в кафето. Нареждат се бяла бисквита, следвана от бисквита с какао.
Покрива се с крем, нов ред бисквити, като върху бялата се поставя кафява и обратно.
Нареждаме така 5 реда височина на бисквитите и завършваме с шоколадов крем.
Оставя се да стегне в хладилник.
Шоколадовата торта се декорира със захарни перли, нарязваме и сервираме.
Вкусна и лесна за приготвяне!
Шоколадовата бисквитена торта Шахмат е готова.