Пържен чернокоп с царевично брашно

30/12/2018
"Тайната на хрупкавия пържен чернокоп е в царевичната коричка, може да добавите и щипка мерак "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 509
  • Преглеждания за месеца701
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чернокоп - 6 бр.
  • сол - за осоляване
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - 300 мл за пържене
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чернокопа от вътрешности и люспи. Измийте го под течаща вода. Осолете го със сол от всички страни. Оставете рибата за около 30 минути, за да си поеме от солта.

Измийте отново рибата и я подсушете с домакинска хартия.

Загрейте олиото в дълбок тиган.

Оваляйте всяка рибка в царевично брашно, изтупайте излишното и изпържете до златисто от двете страни. Отново отцедете рибата върху домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина.

Поднесете с парчета лимон и подходяща гарнитура.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
16.17 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар