Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Задушена тиква с киноа и стафиди

Задушена тиква с киноа и стафиди

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Задушена тиква с киноа и стафиди
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г
  • киноа - 1/2 ч.ч.
  • стафиди - 3 с.л.
  • ябълки - 1 бр.
  • сметана - 50 г
  • масло - 20г
  • мед - на вкус
  • ванилия - по - желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на малки кубчета, покрийте с гореща вода и гответе за 15 минути.

След това добавете киноа, сметана, мед на вкус и оставете да къкри за още 15 минути. Обелете и настържете ябълката.

Сложете стафидите във вряща вода за 15 минути. Извадете и отцедете.

Смесете тиквата със стафидите, настърганата ябълка, киноата и сложете маслото.

Разпределете в подходящи купички и поръсете с ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: