Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Новогодишна баница с пара и двоен вкус

Новогодишна баница с пара и двоен вкус

Новогодишна баница с пара и двоен вкус
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Интересна новогодишна баница, която ще ви е любопитно да приготвите и опитате"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет фини
  • турски кори - 1/2 пакет (или Одрински)
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - щипка
  • олио - 10 с.л
  • масло - 2 с.л
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с киселото мляко и добавете содата. В купичка настържете кашкавала, а в друга купичка натрошете сиренето.

Разпънете турските кори, разрежете на 3 части и всяка намажете със млечната смес, поръсете с настъргания кашкавал, малко олио и навийте на руло. Завийте ги в центъра на тавата и пъхнете парата, която се увива във фолио.

Разпънете фините кори и намажете също с млечната смес, на тях поръсете от натрошеното сирене и полейте с масло или олио. Хванете по 2 кори и навийте на руло, подредете около другите рула докато запълните тавата.

Новогодишната баница поръсете с олио или малко масло и печете в загрята фурна на 180 градуса. След като е готова и изстинала поставете късметите, като ги забодете с клечки за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: