Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Кето новогодишна торта двоен мус

Кето новогодишна торта двоен мус

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Кето новогодишна торта двоен мус
Снимка: Валерия
1 / 2
30/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Великолепна кето тортичка с двоен мус Страхотен десерт, подходящ за новогодишната вечер"

Необходими Продукти

  • За шоколадовия мус
  • желатин - 20 г (радиком)
  • течна неподсладена сметана - 250 мл (30 или повече процента)
  • бадемово мляко - 250 мл
  • ванилия - 1 ч.л.
  • подсладител - 90 г (равно на 90 г захар)
  • натурално какао - 50 г
  • За белия мус
  • желатин - 20 г (радиком)
  • течна неподсладена сметана - 250 мл (30 или повече процента)
  • бадемово мляко - 250 мл
  • ванилия - 1 ч.л.
  • подсладител - 60 г (равно на 90 г захар)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на шоколадовия мус:

Разтваряте двете пакетчета желатин в 4 с.л. студена вода.

Всички други продукти се смесват и слагат в съд на котлона. Сместа в никакъв случай не трябва да завира, а само да се сгорещи до степен да ви пари. Проверявам с пръст. Тогава котлонът се намалява на най-ниската степен.

Набъбналият желатин се изсипва директно в сместа. Не е нужно да го разтваряте на водна баня. Бърка се, докато желатинът се разтопи.

Сместа се сваля от котлона и се оставя да се охлади. След това се изсипва в подходяща форма.

Когато изстине, се прибира в хладилника да стегне - за около 2 часа е готово. Чак тогава правите бялата част.

Приготвяне на белия мус:

Белият мус се прави по същия начин като шоколадовия мус. Когато се охлади достатъчно, се изсипва директно върху шоколадовия, който трябва да е стегнал хубаво.

Приберете тортата в хладилника, докато се стегне и белият мус.

Забележка:

Преди съм правила шоколадовата торта в кръгла и висока форма с диаметър 17 см. Сега реших да я направя в силиконовата форма за елха, но не прецених, че е по-плитка. Та бялата ми част не се хвана цялата.

Ако ползвате същата форма, ви съветвам да сложите равни количества от бялата и шоколадовата смес, но по по-малко. Останалото сипете в чашки.

Кето новогодишната торта двоен мус е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: