Разкошна Новогодишна торта

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
82
141
788
2
31/12/2018
"Всяка хапка от тази Новогодишна торта е като малко парченце от Рая "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 455
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете захарта във водата и сложете на котлона да заври. Разбийте маскарпонето, цеденото мляко, крема сиренето и половината пудра захар на пухкав крем.

Разтопете маслото, начупете шоколада, изсипете половината сладкарска сметана и бъркайте, докато се разтопи всичко. Разбийте останалата сладкарска сметана и другата част пуда захар на крем.

Обелете ябълките и ги нарежете на полумесеци. Мандарините обелете и почистете от семките. Натрошете половината пурички в купичка. Щом всички продукти са готови е време за сглобяване.

В поднос сложете първия блат, сиропирайте, поставете от крема с маскарпоне, след което подредете ябълки, сложете от пуричките, сушените кайсии подредете цели.

Следва втория блат, като редуването на продукти е по ваш избор- аз намазах втория блат с разтопения шоколад и сложих вместо кайсии, смокини, които са пак цели, както и от останалите продукти.

На последния блат сложете от сладкарската сметана, измажете и отстрани и полейте тортата обилно с разтопения шоколад. Начупете останалите пурички на две и ги подредете върху тортата, като помежду им слагате шоколадови топчета.

Отстрани на новогодишната торта боднете по един бадем. Оставете тортата да престои колкото се може по-дълго, за да може да омекне и да поеме от ароматите на продуктите.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар