Начин на приготвяне
За тортата ще ви е нужна и 1 фунийка от сладолед за основа на елхата.
Първо се приготвя кремът. В купа с прясното мляко сипваме крем ванилията и с миксер се разбива. Отделно се разбива течната сметана с 1 с.л. пудра захар. Добавяме заквасената сметана, разбъркваме и отделяме 1/3 от сместа за украса и за оцветяване в зелен цвят.
Останалата смес от сметаните се сипва при крем ванилията и се разбърква.
В чиния сложете първия блат. С четка се сиропира с компота от ягоди. Намазваме с част от крема, поставя се втори блат, сиропираме и намазваме с крем, а отгоре поставяме сухи червени боровинки. Накрая полагаме третия сиропиран блат. Цялата торта се измазва с крема.
С пош и накрайник за розички се украсява отгоре, а 2 с.л. сметана се оцветяват в зелено и се оформя фунийката от сладолед като елхичка със зелени клонки. Поставя се в средата на тортата и се посипва с захарни пръчици и звездички.
Разтопява се малко шоколад с 1 с.л. масло на водна баня и сипваме във фуния от хартия за печене. Рисуваме клонки като сурвачки - за здраве. Оставя се в хладилник да стегне, нарязваме и сервираме.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!