Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Новогодишна торта венец

Новогодишна торта венец

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Новогодишна торта венец1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10-12 парчета
"Едва когато приготвите тази торта, може да си отдъхнете, че празничната украса е завършена, а трапезата за празника - готова"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • захар - 220 г пудра
  • яйца - 5 жълтъка + 5 белтъка
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. пълна
  • лимони - 1 ч.л. лимонов сок и 1 ч.л. настъргана кора
  • брашно - 220 г
  • яйца - 4 броя, за крема
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 50 г
  • масло - 200 г прясно
  • захар - 3 с.л. пудра
  • есенция - ванилова или ромова
  • орехи - за украса, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото със захарта за блатовете се разбива много добре. Едно по едно се добавят 5 жълтъка при непрекъснато биене, прясното мляко, в което е разтворен предварително бакпулвера, лимоновия сок и кора.

Накрая постепенно се разбърква и с брашното. Белтъците се разбиват отделно на пухкав сняг и се добавят внимателно към останалата смес.

Цялата смес се изсипва с намазнена и набрашнена тава или форма с дупка в средата. Изпича се в предварително загряна умерена фурна и се реже на 2 отделни блата. И двата блата се поръсват с нарязани смокини и и малко портокалови корички от сладко.

За крема в съд на водна баня се разбиват до побеляване 4 яйца с 1 ч.ч. захар и се добавя какаото. Сместа се бие на котлона, докато заври. Сваля се от огъня и се бие, докато се охлади.

Отделно се разбива останалото масло с 3 с.л. пудра захар и двата крема се смесват внимателно, лъжичка по лъжичка. Ароматизира се с есенцията.

В поднос сложете единия блат със смокини, намажете обилно с крема, сложете втория блат и покрийте с крем цялата торта. Поръсете със смлени орехи, прилепете джинджифилови бисквити или меденки или направете друга украса по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
43
31
20
10
Дай твоята оценка: