Начин на приготвяне
Сварете картофите, морковите и яйцата. Киселите краставички настържете, а печените чушки нарежете на дребно.
След като яйцата и морковите са се сварили, настържете и тях.
Сварените картофи обелете и пасирайте или намачкайте с вилица.
Добавете маслото, млякото и подправките и разбъркайте хубаво.
Хамбургския салам нарежете на ивички.
На дъното на форма за торта с диаметър 24 см, сложете от пюрето, разстелете хубаво с шпатула и сложете настърганите яйца.
Следва майонеза, след това отново пюре, после кисели краставички, след това майонеза. Следва отново пюре, салам, печен пипер и малко настъргани моркови. Украсата на празничната солена торта е по избор.
Аз сложих останалото пюре отгоре и добавих краставички и моркови. Всичко е въпрос на въображение!
Оставете тортата да стегне за няколко часа в хладилник, а най-добре и за една нощ.
Минете по ръба с остър нож и внимателно откопчайте ринга. Поднесете с чаша изстудено вино.
Добър апетит и весели празници!
Забележка: Тази торта може да се направи и с други продукти. Можете да импровизирате, с каквото разполагате у дома!