Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана на гъст крем с помощта на миксер. Прибавете и заквасената сметана.
Разтворете двете пакетчета желатин в студена вода и след като набъбне го загрейте до пълното му разтваряне. Прибавете желатина към сметаната и разбъркайте отново с миксера до хомогенизиране на крема.
Облепете стените на дълбока купа с найлоново фолио. Потопете бишкотите една по една в хладкото кафе и ги наредете по стените на купата, като покриете и дъното. Изсипете част от крема, поръсете със замразени плодове, отново крем, поръсете с парченца портокал, отново сложете крем и замразени плодове. Отделете част от сметановия крем и добавете 2 ч.л. нес кафе на гранули. Разбъркайте и изсипете върху плодовете.
Притиснете и покрийте с останалите бишкоти, предварително потопени в кафе. Оставете купата на хладно за около 3 час, след което с помощта на чиния, внимателно обърнете купола, отстранете купата и фолиото. С остатъка от крема намажете тортата от всички страни.
Разтопете шоколада на водна баня, заедно с маслото и полейте тортата.
Сварете 10-12 бр. вишни в захарен сироп, приготвен от 5 с.л. захар и 1 ч.ч. вода. Отстранете вишните и ги отцедете върху домакинска хартия.
Прецедете сока и го смесете с останалото пакетче желатин, разтворено по указания на пакета начин. Щом сместа започне да се желира, полейте тортата.
Нарежете портокаловите корички на тънки ивички и ги сварете докато омекнат, като смените водата два пъти.
Отцедете коричките, подсушете ги и ги овъргаляйте в кристална захар. По същият начин направете и с вишните.
Поръсете сметановата торта със захаросани портокалови корички и захаросани вишни.