Елда с булгур, гъби и тиква за берекет

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
02/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо364
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме варивата - елдата и булгура, докато водата се избистри. Накисваме ги за 5-10 минути, а може и за повече (колкото повече се накисват, толкова повече набъбват, количеството се увеличава, а и много по-бързо се сваряват след това). Отцеждаме ги и ги сипваме в съда на оризоварката.

Нарязваме зеленчуците – тиквата на малки кубчета, гъбите, лука, чушките, морковите, магданоза - на ситно, и ги прибавяме.

Овкусяваме с хималайската сол, шарлана, черния пипер, кимиона, куркумата, сушената ситно стрита чубрица и накрая за баланс на вкуса прибавяме кафява захар.

Разбъркваме и прибавяме отмерената пропорция вода. Вари се в оризоварката 30 минути.

Нетрадиционно ястие, което ухажва сетивата с микс от вкусове!

Веган вкусотия за празнична новогодишна трапеза и не само!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар