Начин на приготвяне
Измиваме варивата - елдата и булгура, докато водата се избистри. Накисваме ги за 5-10 минути, а може и за повече (колкото повече се накисват, толкова повече набъбват, количеството се увеличава, а и много по-бързо се сваряват след това). Отцеждаме ги и ги сипваме в съда на оризоварката.
Нарязваме зеленчуците – тиквата на малки кубчета, гъбите, лука, чушките, морковите, магданоза - на ситно, и ги прибавяме.
Овкусяваме с хималайската сол, шарлана, черния пипер, кимиона, куркумата, сушената ситно стрита чубрица и накрая за баланс на вкуса прибавяме кафява захар.
Разбъркваме и прибавяме отмерената пропорция вода. Вари се в оризоварката 30 минути.
Нетрадиционно ястие, което ухажва сетивата с микс от вкусове!
Веган вкусотия за празнична новогодишна трапеза и не само!
Чудно Вкусно!