Начин на приготвяне
Измерваме количеството варива, сипваме ги в един съд и старателно ги измиваме. Накисваме ги за 5-10 минути, докато водата в тенджерата заври. В нея добавяме солта и 2 с.л. шарлан, а после содата и варивата.
С чести разбърквания варим около 25 минути до готовност на зрънцата. Дръпваме от котлона и оставяме варивото да си изпие водата - сместа да се сгъсти достатъчно, за да се оформят вегетариански кюфтета.
Подправяме с кимиона, черния пипер, чубрицата и нарязания магданоз.
Оформяме кръгли кюфтета, потапяме в разбърканите яйца и овалваме в царевичния грис. Пържим до златист нюанс.
Уникално вкусни, хрупкави, лесни и любими!
Ако в панировката не добавяме яйце, а ги овалваме в пълнозърнесто брашно, кюфтетата са и веган!