Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Вегетариански кюфтенца от 4 вида варива

Вегетариански кюфтенца от 4 вида варива

Вегетариански кюфтенца от 4 вида варива
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
33

Необходими Продукти

  • елда - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • просо - 1/2 ч.ч.
  • леща - 1/2 ч.ч. руска Кафява
  • магданоз - 1/2 връзка
  • хималайска сол - 2 ч.л. фина
  • шарлан - 5 - 6 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 - 2 щипки
  • вода - 4 и 1/2 ч.ч.
  • Панировка
  • царевичен грис - 2 шепи
  • яйца - 2 бр. , домашни
  • шарлан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измерваме количеството варива, сипваме ги в един съд и старателно ги измиваме. Накисваме ги за 5-10 минути, докато водата в тенджерата заври. В нея добавяме солта и 2 с.л. шарлан, а после содата и варивата.

С чести разбърквания варим около 25 минути до готовност на зрънцата. Дръпваме от котлона и оставяме варивото да си изпие водата - сместа да се сгъсти достатъчно, за да се оформят вегетариански кюфтета.

Подправяме с кимиона, черния пипер, чубрицата и нарязания магданоз.

Оформяме кръгли кюфтета, потапяме в разбърканите яйца и овалваме в царевичния грис. Пържим до златист нюанс.

Уникално вкусни, хрупкави, лесни и любими!

Ако в панировката не добавяме яйце, а ги овалваме в пълнозърнесто брашно, кюфтетата са и веган!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: