Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Два вида кюфтенца с кашкавал

Два вида кюфтенца с кашкавал

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Новак
2922542
Два вида кюфтенца с кашкавал
Снимка: Shteriu Djarov
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Много кюфтета с много видове кашкавал - няма как да не сме доволни. Опитайте"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 300 г
  • пушен кашкавал - 100 г или друг по желание
  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 125 г
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвам каймата с 300 г кашкавал и двете яйца, подправки на вкус. Аз, съм сложил чубрица, червен пипер и кимион.

Разделих каймата на 12 кюфтета като във всяко едно съм сложил парченце пушен кашкавал.

Останалото направих на малки кюфтенца и овалях в брашно. Големите подредих в тавата и опекох във фурната. Малките изпържих.

За пюрето картофи, масло и прясно мляко. Картофите предварително ги обелих, нарязах и сварих.

Отцедих водата и добавих почти едно малко пакетче масло и около половин литър прясно мляко, като картофите са ми кило - може и малко отгоре, сол на вкус.

Вижте още какви са тайните пропорции на перфектната кайма за кюфтета, както и какви подправки отиват на кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: