Начин на приготвяне
Омесвам каймата с 300 г кашкавал и двете яйца, подправки на вкус. Аз, съм сложил чубрица, червен пипер и кимион.
Разделих каймата на 12 кюфтета като във всяко едно съм сложил парченце пушен кашкавал.
Останалото направих на малки кюфтенца и овалях в брашно. Големите подредих в тавата и опекох във фурната. Малките изпържих.
За пюрето картофи, масло и прясно мляко. Картофите предварително ги обелих, нарязах и сварих.
Отцедих водата и добавих почти едно малко пакетче масло и около половин литър прясно мляко, като картофите са ми кило - може и малко отгоре, сол на вкус.
Вижте още какви са тайните пропорции на перфектната кайма за кюфтета, както и какви подправки отиват на кайма.