Начин на приготвяне
Настържете тиквата, както е сурова. Сипете при нея захарта, олиото и канелата и разбъркайте.
Намазнете дъното на тавичка и положете две кори една върху друга. Разпределете от плънката равномерно навсякъде и покрийте с една кора, пак плънка и така до привършване на всички продукти. Накрая завършете отново с две кори.
Нарежете на парченца тиквеника и го поставете в загрята на 180 градуса фурна. Печете, докато сладкишът силно се зачерви - около 35 минути.
Оставете да изстине напълно и тогава смесете пудрата захар с 20 мл. вода. Ще получите захарна кашичка, с нея напръскайте обилно повърхността на тиквеника и оставете глазурата да изсъхне за няколко часа. Ако нямате търпение, може да консумирате и веднага.
Да ви е сладко!