Начин на приготвяне
Първо се прави плънката за баницата, като празът се нарязва на не много едри парчета,
заедно със зелената част.
След това се поставя в тиган на котлона и с 3-4 с.л. олио се запържва до полуготовност.
Маха се от котлона и се добавят киселото мляко, сиренето и две от яйцата. Сместа се разбърква внимателно, за да не се стопи сиренето. Така плънката е готова за употреба.
Корите се отварят от пакета и на всяка се ръси по 3-4 с.л. от сместа - или навсякъде, или само в долния край на кората.
Внимателно се прехлупват двата дълги края на кората към средата и след това се навива руло. Първото се завива на охлюв и се поставя в средата на тавата /30 см/.
Всяко следващо руло направено по същия начин се навива около първото.
Когато корите са навити се поливат с 2 разбити яйца в 100 мл вода и 1-2 ч.л олио.
Витата баница с праз се изпича в умерена фурна /180градуса/ за около 40 минути до приятен загар.
Ако рецептата за баница с праз ти харесва, опитай и другите ни за домашна баница като тази вкусна баница със сирене или класическия турски бюрек.
Коментари