Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото:
Разбийте до побеляване яйцата със захарта. Добавете брашното и двете ванилии. Отделете малко от тази смес, сипете в пош и в тавата върху хартия за готвене, нарисувайте шарката на жирафа.
През това време загрейте фурната на 180 градуса. Сложете тавата в горещата фурна и запечете шарката само за 1 минута.
Останалата пандишпанова смес оцветете с 3 с.л. какао. Разбъркайте с лопатка добре и изсипете върху запечената шарка. Изпечете блата на вентилация за 15-на минути.
Приготвяне на крема:
Разбийте с миксер маслото, престояло на стайна заедно с три лъжици пудра захар, до получаване на пухкав крем. Добавете едно прахче ванилия.
На водна баня с миксер разбийте три цели яйца с една непълна чаена чаша кристална захар. Разбивайте докато се посгъсти и прибавете 3 с.л. какао. След това добавете лъжица по лъжица към масления крем, като продължавате да разбивате, докато се смесят двата крема до гладкост.
През това време, докато правите крема, изпечения блат отлепете от хартията, сложете върху влажен тензух и навийте на руло, да престои.
Намажете блата с готовия крем, а по средата сложете два банана по дължина. Завийте отновосладкото руло.
Рулото жираф с маслен крем е страхотно!