Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони със сос от сирена

Макарони със сос от сирена

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Макарони със сос от сирена
Снимка: Храна за Душата
2 / 6с Видео
08/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Лесно и ужасно вкусно - две причини да приготвите тази класическа рецепта още днес"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • брашно - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • макарони - 600 г
  • чедър - 100 г
  • пармезан - 100 г
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • хлебни трохи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете макароните да се сварят до полуготовност в подсолена вода.

Настържете сирената. Разтопете маслото в дълбок съд на котлона.

Запържете вътре наситнените и пресовани скилидки чесън. Добавете и листата дафинов лист.

Когато чесънът отпусне ароматите си, намалете котлона, добавете поетапно брашното при непрестанно бъркане, за да не се образуват бучки. Трябва да получите гъста паста.

Започнете постепенно да наливате прясното мляко и разбърквайте. Настържете индийско орехче и прибавете в сместа.

Усилете котлона, за да заври Бешамеловият сос, и след това добавете настърганите сирена и разбъркайте, докато се разтопят.

Прехвърлете сварените макарони в тавичка. Залейте със соса от сирена и разбъркайте хубаво, за да проникне навсякъде.

Поръсете обилно макароните със сирене с хлебни трохи и изпечете за 20 мин на 200°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: