Начин на приготвяне
Макароните се варят в подсолена вода според указанието за 8 -10 минути в подсолена вода и се отцеждат.
В съд се загрява масло и олио, сипваме брашното и се разбърква за кратко.
Налива се топло прясно мляко с разбити яйца и се бърка с телена бъркалка на умерено силен огън, докато леко се сгъсти, защото после ще се пече във фурната.
Овкусява се със сол и черен пипер. Сипваме макароните в намазнена тава с диаметър 24 см.
Смесват се с натрошено сирене, кубчета моцарела и пармезан.
Отгоре се поръсва с рендосан на едро кашкавал. Печем в загрята фурна 180°C около 20 минути, докато сгъсти и леко се запече кашкавалът - да остане мек, а не твърд.
Приготвените макарони на фурна се изваждат и леко охладени се нарязват и сервират.
Макароните със сос Бешамел и сирена са вкуси и са чудесни за вечеря или обяд!
Добър апетит!