Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони със сос Бешамел и сирена

Макарони със сос Бешамел и сирена

Макарони със сос Бешамел и сирена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Чудно ястие спретваме с макарони, сос Бешамел и букет от сирена"

Необходими Продукти

  • макарони - 200 г пълнозърнести
  • сос
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 г
  • яйца - 2 големи
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • пармезан - 2 с.л.
  • сирене - 100 г натрошено
  • моцарела - 60 г на кубчета
  • кашкавал - 60 г на ренде
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се варят в подсолена вода според указанието за 8 -10 минути в подсолена вода и се отцеждат.

В съд се загрява масло и олио, сипваме брашното и се разбърква за кратко.

Налива се топло прясно мляко с разбити яйца и се бърка с телена бъркалка на умерено силен огън, докато леко се сгъсти, защото после ще се пече във фурната.

Овкусява се със сол и черен пипер. Сипваме макароните в намазнена тава с диаметър 24 см.

Смесват се с натрошено сирене, кубчета моцарела и пармезан.

Отгоре се поръсва с рендосан на едро кашкавал. Печем в загрята фурна 180°C около 20 минути, докато сгъсти и леко се запече кашкавалът - да остане мек, а не твърд.

Приготвените макарони на фурна се изваждат и леко охладени се нарязват и сервират.

Макароните със сос Бешамел и сирена са вкуси и са чудесни за вечеря или обяд!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: