Начин на приготвяне
Сложете макароните да се сварят до полуготовност в подсолена вода.
Настържете сирената. Разтопете маслото в дълбок съд на котлона.
Запържете вътре наситнените и пресовани скилидки чесън. Добавете и листата дафинов лист.
Когато чесънът отпусне ароматите си, намалете котлона, добавете поетапно брашното при непрестанно бъркане, за да не се образуват бучки. Трябва да получите гъста паста.
Започнете постепенно да наливате прясното мляко и разбърквайте. Настържете индийско орехче и прибавете в сместа.
Усилете котлона, за да заври Бешамеловият сос, и след това добавете настърганите сирена и разбъркайте, докато се разтопят.
Прехвърлете сварените макарони в тавичка. Залейте със соса от сирена и разбъркайте хубаво, за да проникне навсякъде.
Поръсете обилно макароните със сирене с хлебни трохи и изпечете за 20 мин на 200°C.