Картофена кремсупа с бабек

10/01/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2505
"И най-скучната картофена супа ще се превърне в истински хит с малко бабек - опитайте "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата191
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете морковите и картофите на кубчета. Загрейте зетхин в дълбок съд.

Задушете зеленчуците до омекване. Нарежете на ситно лука и прибавете. Добавете и стръкчета свеж риган. Овкусете сместа със сол и черен пипер. Налейте вода и оставете сместа да заври.

Нарежете на тънки парченца бабека. Запържете го в силно загрят тиган без мазнина. Извадете парченцата от тигана и ги поставете върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и да станат хрупкави.

Налейте сметаната и прясното мляко в супата и оставете да заври отново. Когато заври, прехвърлете в купа и пасирайте до гладка кремсупа.

Гарнирайте картофената супа с хрупкавия бабек и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар