Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена кремсупа със сирене

Картофена кремсупа със сирене

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
37191711
Картофена кремсупа със сирене
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 20 г
  • сирене - 200 г
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват на едро и се сваряват в подсолена вода до пълна готовност.

След това се изваждат с решетъчна лъжица и се пасират с прясното мляко и малка част от водата, в която са вряли.

Ако супата ви се струва гъста, може да продължите да наливате от зеленчуковия бульон, докато получите желаната консистенция.

Когато кремсупата е готова, добавяте сиренето, бучката масло и поръсете с черен пипер.

Поднесете картофената кремсупа поръсена със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: