Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Спаначена супа»Спаначено-картофена кремсупа

Спаначено-картофена кремсупа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Спаначено-картофена кремсупа
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пожелаваме добър апетит с тази спаначено-картофена кремсупа"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • спанак - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива.

Картофите се обелват и заедно с лука се нарязват на по-големи парчета, а чесънът може на две само.

Лукът и чесънът се запържват в олио, а след това се добавят и картофите.

Наливат се 3 чаши вода и се оставя да заври. Когато това стане, се слага кубчето бульон, черен пипер и сол на вкус.

Оставя се, докато картофите се сварят и тогава се добавя спанакът.

Когато и картофите, и спанакът са напълно омекнали, супата се сваля от котлона, изстисква си малко лимонов сок и се добавя още сол, ако е необходимо.

Накрая вкусната спаначена супа се пасира.

Сервира се спаначено-картофената кремсупа с крутони както гореща, така и студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: