Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Картофена кремсупа с целина

Картофена кремсупа с целина

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Картофена кремсупа с целина
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Здравословна, много вкусна картофена кремсупа с целина и винаги насреща, когато искате да нахраните цялото семейство"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 големи
  • целина - 1 корен
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • краве масло - 100 г
  • сметана - 200 г течна за готвене
  • зеленчуков бульон - или вода
  • За крутоните
  • хляб
  • зехтин - 2 с.л.
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите, целината и лука се обелват и измиват добре.

Картофите, морковите, целината, лукът и червеният пипер се нарязват на едри парчета.

В голяма тенджера се поставят зеленчуците и се прибавя около 2 литра вода, ако имате зеленчуков бульон сложете него.

Течността трябва да покрива зеленчуците. Течността не трябва да е малко, но не и прекалено много. Ако все пак е повече, е добре да отсипете от нея, преди да пасирате.

Когато са сварени зеленчуците, се изважда червеният пипер и се почиства от люспата и след това се пасират зеленчуците.

До получаване на желаната гъстота на картофената супа се прибавя от горещият бульон. Добавя се краве маслото и част от сметаната и се посолява.

Крутоните се приготвят в тиган, загрят с малко зехтин, добавят се нарязаните на кубчета филии хляб.

Поръсват се с шарена сол и се запичат до приятен загар. Топлата зеленчукова супа се сервира с крутони и няколко капки от сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: