Начин на приготвяне
Обелените картофи се нарязват на шайби и разделят на две. В тавичка нареждаме един ред шайби от картофи, а върху тях натрошаваме сирене и слагаме половината от нарязаното на лентички масло. Поръсваме с малко от подправките.
Отгоре слагаме останалите картофи, покрити с останалото масло и подправки. Заливаме с вода до нивото на първия ред картофи.
Тавичката се затваря с алуминиево фолио (аз ползвам йена глас. Ако имате капак, го ползвайте) и се слага във фурната, където се пече на 180°C до готовност на картофите.
Когато картофите омекнат добре, допичаме без фолиото/капака, за да се запекат леко.
Фурната се спира а върху печените картофи, се нареждат равномерно резени кашкавал, които се стопяват от остатъчната топлина във фурната.