Уникална разядка с тиквички и сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
07/01/2019
"Хайде по-кротко с вилиците - това е разядка, но не е за наяждане - хапвайте по малко и с удоволствие "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151 191
  • Преглеждания за месеца5185
  • Преглеждания за седмицата1784
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • тиквички - 5 бр.
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • кисело мляко 3% - 500 г
  • сирене - 250 г краве
  • лют пипер - люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете тиквичките, нарежете ги на тънки колелца.

Намажете голяма тава с малко от зехтина, сложете тиквичките и ги полейте с останалия зехтин. Разбъркайте ги хубаво с ръце, така че всички парчета да са покрити с мазнина.

Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса и запечете тиквичките до златисто, като периодично ги разбърквате, за да се изпекат равномерно. При готовност извадете и оставете да се охладят.

През това време сварете яйцата, обелете и охладете.

В купа сложете киселото мляко, счукайте чесъна, рендосайте яйцата, подправете на вкус със сол и черен пипер. Разбъркайте, добавете изпечените тиквички, натрошете сиренето и отново разбъркайте.

Оставете разядката с тиквички и сирене в хладилник да се охлади.

Прехвърлете разядката в чиния и по желание поръсете с лют пипер на люспи и стръкчета копър или магданоз.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Еми Авджиева
Еми Авджиева
11.03.2020 11:59
Разядката е разкошна. Направих я за рождения ми ден и всички гости много я харесаха. Не съм слагала само лютия червен пипер, но и без него е страхотна.
0
0