Пухкав кекс с шоко стафиди

08/01/2019
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69095719955
"Няма значение дали ще поднесете кафе или чай на гостите, важното е с тях да поднесете и пухкав кекс с шоко стафиди "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо536
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата124
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са със стайна температура. За този кекс ще ви е необходима по дълбока форма за кекс, защото се надига и става огромен.

Шоко стафидите ги продават в магазините за ядки, това са стафиди, тунквани със шоколад, не се нуждаят от накисване или друга обработка.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Разбийте белтъците с половината захар на твърд сняг като за целувки.

Жълтъците разбийте с останалата захар до бледо жълт крем.

Пресейте брашното, ванилията и бакпулвера.

Внимателно добавете на части белтъците към жълтъците, като разбърквате с шпатула в една посока, като целта е да ги съедините, но се стремете да запазите въздуха от белтъците.

Сипете олиото и отново разбъркайте. Ползвайте единствено шпатула, не бъркайте хаотично и забравете за миксера.

Накрая добавете заквасената сметана и отново леко разбъркайте до хомогенна смес.

Следват сухите съставки, взимайте с лъжица от брашното и го добавяйте към сместа бъркайки с леки движения. Така процедирайте, докато сместа е поела всичкото брашно и е станала гладка, обемна и без бучки.

Намажете форма за кекс с малко олио и поръсете с брашно, изтърсете излишното и сипете кексовата смес, отгоре внимателно пуснете шоко стафидите, без да бъркате, при печене те ще си се наместят.

Печете кекса във фурна на 170 градуса за 30 мин или до суха клечка.

Извадете вашия пухкав кекс и поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар