Начин на приготвяне
В голяма купа с помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта, докато добием приятна бяла пухкава смес. Към нея започваме да прибавяме киселото мляко, като предварително сме му сложили кафена лъжичка сода, за да набъбне.
Прибавяме постепенно брашното, 6 лъжици олио, бакпулвера, ванилията, орехите и стафидите. Ако е необходимо добавяте още брашно. Сместа е готова, когато миксерът започне да разбърква трудно.
Получената смес изсипване във форма, предварително намазана с 3 лъжици олио. Най-отгоре с помощта на лъжичка слагаме равномерно сладкото от череши. Печем в загрята фурна на 180 градуса, само на долен реотан, за около 25 минути.
Когато кексът увеличи двойно размера си, включваме и горния реотан и печем така още 20 минути. По желание можем да поднесем поръсен с пудра захар и чаша ароматно кафе.