Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Свинско руло с вкусна салата

Свинско руло с вкусна салата

Свинско руло с вкусна салата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Най-трудното при това свинско руло ще бъде да кажете Не, не ми сипвайте за трети път допълнително"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • плънка
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 60 г
  • шунка - 100 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • розмарин - 2 стръка
  • бяло вино - 80 мл
  • вода - 50 мл
  • салата
  • моркови - печени
  • млад - 200 г млад
  • майонеза - 50 г
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско месо без мазнини се срязва като разтворена книга. Поръсваме със сол и черен пипер. Кисели краставички и кашкавал се нарязват на пръчици, а шунката на тънки кръгчета.

Нареждаме върху месото първо шунката, отгоре парчета кашкавал и кисели краставички. Навива се на рулце и забождаме с клечки за зъби.

Поставя се малка тавичка, отгоре заливаме със зехтин, защото месото е по-сухо и наливаме бялото вино и малко вода.

Добавяме моркови, нарязани на пръчки, и овкусяваме с подправките и розмарина. Покрива се с фолио и печем в загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.

Сваля се фолиото и печем още малко до готовност. Морковите се нарязват на парченца, добавя се отцеден млад грах, майонеза, сол, скилидки чесън и копър.

Разбърква се и сервираме нарязаното руло с вкусна салата. Подходящо за диабетици!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: