Начин на приготвяне
Свинско месо без мазнини се срязва като разтворена книга. Поръсваме със сол и черен пипер. Кисели краставички и кашкавал се нарязват на пръчици, а шунката на тънки кръгчета.
Нареждаме върху месото първо шунката, отгоре парчета кашкавал и кисели краставички. Навива се на рулце и забождаме с клечки за зъби.
Поставя се малка тавичка, отгоре заливаме със зехтин, защото месото е по-сухо и наливаме бялото вино и малко вода.
Добавяме моркови, нарязани на пръчки, и овкусяваме с подправките и розмарина. Покрива се с фолио и печем в загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.
Сваля се фолиото и печем още малко до готовност. Морковите се нарязват на парченца, добавя се отцеден млад грах, майонеза, сол, скилидки чесън и копър.
Разбърква се и сервираме нарязаното руло с вкусна салата. Подходящо за диабетици!