Начин на приготвяне
Сложете сушените манатарки в топла вода и ги оставете да престоят десет минути.
Запържете чесъна и лука в маслото в тенджера.
Налейте виното в задушения лук и разбъркайте.
Обелете и нарежете картофите, след това ги добавете в тенджерата. Прибавете също нарязаните печурки. Добавете и накиснатите манатарки. Задушете за минута.
Добавете сол, черен пипер, риган, горчица, Уорчестър и разбъркайте всичко. След това се налива вода и телешки бульон.
Варете около половин час, след което по желание пасирайте. Изсипете готварската сметана и варете още седем минути.
Запържете телешкото прошуто и гарнирайте поднесената супа от гъбки.
Рецептата за Супа от манатарки с картофи е изпълнена!