Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Кремсупа с манатарки и праз лук

Кремсупа с манатарки и праз лук

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кремсупа с манатарки и праз лук
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Когато искаме да се поглезим с нещо вкусно и ароматно, си приготвяме от тази разкошна супа"

Необходими Продукти

  • манатарки - 300 г може и замразени
  • праз лук - 1 стрък бялата част
  • картофи - 2 бр. средни по големина
  • моркови - 1 бр.
  • крема сирене - 2 с.л.
  • вода - около 1 л.
  • за крутоните
  • хляб - стар
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправка - чубрица, риган, по желание
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно гъбите, праза, картофите и моркова.

Сложете зеленчуците в тенджерка. Налейте вода, около два пръста над нивото на зеленчуците. Посолете и сварете до омекване на зеленчука.

Отдръпнете супата от котлона. Добавете две супени лъжици крема сирене или Филаделфия.

С пасатор разбийте гъбената кремсупа до гладкост.

Нарежете стар хляб. Овкусете го с черен и червен пипер, струйка зехтин и подправки по желание. Не използвайте повече от щипка от подправките, за да не превземат аромата на манатарките.

Изпечете крутоните до хрупкавост. Внимавайте с печенето, защото загарят много бързо!

Поднесете кремсупата с манатарки и праз лук топла с хрупкави крутони.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: