Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пилешко месо и кисели краставички

Баница с пилешко месо и кисели краставички

Баница с пилешко месо и кисели краставички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Защото има и такива баници - с пилешко и кисели краставички и ние ги обожаваме"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пак
  • пилешко месо - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • кисели краставички - 10 бр.
  • олио - 1 к.ч. ( на мен ми остана малко)
  • сол
  • черен пипер
  • бешамел - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете пилешкото месо на кайма. Нарежете лука на дребно и го запържете в малко мазнина. Добавете месото.

Запържете го и него с малко сол и черен пипер. Когато стане на трохи и промени цвета си, я изключете. Оставете леко да изстине.

Отворете корите за баница. Вземете една кора, поръсете с малко олио. Сложете в единия край малко от каймата, кисели краставички, нарязани на лентички, и малко от Бешамела.

Завийте на руло и сложете в намаслена тавичка. Постъпете по същия начин и с останалите кори, като навивате на охлюв.

Намажете готовата баница с олио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: