Пилешки крокети

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешки крокети3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Не посягайте към полуфабрикатите, ние ще ви покажем как да приготвите тези крокети, а вие ще почерпите по една бира"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 250 гр
  • масло - 90 гр.
  • брашно - 170 гр.
  • прясно мляко - 250 мл.
  • извара - 125 гр.
  • кашкавал - 60 гр.
  • магданоз - 2 с.л.
  • галета - 125 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, в него се слагат 45 гр. брашно, разбърква се за 30 сек. , прибавя се млякото и се вари 4 - 5 мин. , докато се сгъсти хубаво. Маха се от котлона, прибавят се изварата, месото, предварително сварено или опечено, нарязано много ситно, кашкавалът, магданозът, разбърква се добре и се изстудява в хладилника.

От сместа се оформят крокети, които първо се овалват в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Слагат се в чиния, покриват се с фолио и отново се охлаждат за 15 мин.

Изпържват се до златисто в много мазнина, отцеждат се и се сервират със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Йорданова
Николина Йорданова
Вкусни са наистина ,но човек трябва да хапне само от 3 до 4 от тях, защото са тежки.
06.08.2011 20:09