Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирано сирене Бри върху канапе от поширани круши

Панирано сирене Бри върху канапе от поширани круши

Панирано сирене Бри върху канапе от поширани круши
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"За изискани гурмани, които знаят как да се наслаждават на живота и вкусната храна"

Необходими Продукти

  • сирена бри - 2 парчета
  • яйце - 1 бр
  • брашно - 50 гр
  • корнфлейкс - 50 гр
  • мед - 1 с.л.
  • орехи - 50 гр
  • круши - 1 бр
  • червено вино - 200 мл
  • канела - 1 пръчка
  • захар - 100 гр
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера изсипете виното, захарта и канелата. Варете на слаб огън, докато се разтопи захарта.

Крушата обелете внимателно и с помощта на нож и ѝ направете леки разрези по повърхността.

След като захарта във виното се е разтопила, поставете крушата и варете в продължение на 25-30 мин. Не трябва да е преварена, а просто мека.

Разбийте яйцето. Потопете сиренето първо в брашното, след това в яйцето и накрая в корнфлейкса. Изпържете сиренето в загрят тиган, в който сте сложили мазнината, или във фритюрник.

Готовото панирано сирене Бри оставете да се отцеди върху кухненска хартия.

Готовата круша, разполовете на 4, изчистете от семките и подредете върху дъска или подходяща чиния, сложете отгоре панираното сирене, поръсете с мед и начупените орехи и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: