Начин на приготвяне
Това е рецепта за мини тортички от каталунски крем и круши.
Кремът е 500 мл мляко, 4 жълтъка, 1 чаша захар, 40 г нишесте, лимонови и портокалови настъргани кори за аромат.
Крушите се пошират в захарен сироп с добавени ванилия и звездовиден анасон за аромат на тих огън.
Оставят се да изстинат, подсушават се и се правят диагонални разрези.
С ринг се изрязват дискове от готово бутертесто, поставят се върху хартия за печене, отгоре се слага от крема.
Оставя се по периферията около сантиметър разстояние и се маже с жълтък.
Внимателно се монтират крушите. Пекат се пастичките на 180°C на вентилатор за 15-20 минути.
Изваждат се и поръсват с кристална захар и карамелизират с кухненската горелка.
Украсяват крем пастички с поширани круши се по желание.