Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Трайни шоколадови масленки

Трайни шоколадови масленки

Трайни шоколадови масленки
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Шоколадовите масленки са най-добрите, трайни, лесни за приготвяне и мега вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • мас - 1 ч.ч. на стайна температура
  • олио - 4 с.л.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, пудрата захар, какаото и ванилията. Започваме да добавяме маста на порции и да размесваме.

След като сме добавили цялото количество мас, добавяме и олиото, също на порции, като между всяка порция отново размесваме.

Покриваме готовото тесто с фолио и го оставяме за 30 минути на студено.

След това го разточваме на дебела кора и го нарязваме на правоъгълници с размери приблизително 7:3см. Отгоре декорираме сладките с помощта на вилица.

Подреждаме ги в тавичка. Печем на 120 градуса 25 минути.

Съхраняваме масленките в хартиен плик. Издържат около 1 седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: