Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата със захарта до пухкав крем. Добавяме брашното, олиото, бакпулвера и ваниловата захар и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа в кръгла тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с мазнина (диаметърът на тавичката трябва да е около 30 см). Печем блата на 180 градуса за около 20 минути. След това го оставяме да се охлади напълно и го разрязваме, за да получим два блата.
Приготвяме си сиропа, като на котлона кипваме всички продукти за него за 10 минути.
Крема приготвяме, като смесваме продуктите и ги разбиваме за 2-3 минути с миксер.
Поставяме единия блат на широка подложка и сиропираме обилно. Отгоре намазваме с 2-3 лъжици от крема и поставяме втория блат.
Отново сиропираме и намазваме с останалия крем.
Поръсваме със захарни фигурки и прибираме тортата в хладилника.
Сервираме сиропираната торта на следващия ден.