Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтета с кайма

Картофени кюфтета с кайма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофени кюфтета с кайма
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Каквото и да ви разправят, най-вкусните картофени кюфтета се приготвят с кайма - ето ви рецептата"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • панировка
  • галета - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поставете картофите в студена и подсолена вода, сварете ги до пълното им омекване.

Обелете и ги намачкайте, поръсете със сол и черен пипер на вкус, чубрицата, галетата, магданоза, ситно нарязания лук и яйцето, разбъркайте много добре.

Добавете каймата и замесете отново до гъста и еднородна смес.

Оформете от сместа големи и елипсовидни кюфтета, оваляйте всяко кюфте първо в разбитите яйца, а после в галетата.

Пържите в предварително нагрято олио, от двете страни до красив кафяв цвят.

Готовите картофени кюфтета подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Сервирайте картофените кюфтета с кайма със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: