Начин на приготвяне
Измийте и поставете картофите в студена и подсолена вода, сварете ги до пълното им омекване.
Обелете и ги намачкайте, поръсете със сол и черен пипер на вкус, чубрицата, галетата, магданоза, ситно нарязания лук и яйцето, разбъркайте много добре.
Добавете каймата и замесете отново до гъста и еднородна смес.
Оформете от сместа големи и елипсовидни кюфтета, оваляйте всяко кюфте първо в разбитите яйца, а после в галетата.
Пържите в предварително нагрято олио, от двете страни до красив кафяв цвят.
Готовите картофени кюфтета подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.
Сервирайте картофените кюфтета с кайма със салата според сезона.