Картофени кюфтета Рьости

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Картофени кюфтета Рьости
Снимка: Иивинка
1 / 5
29/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
18
"Едни по-различни картофени кюфтета Рьощи, които ще ви оставят без думи"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. Средни
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • зелен лук - 3 стръкчета
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - на гранули
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е малко променена от оригинала за Рьости (Рьощи).

Обелете и настържете картофите на ситно ренде. Изстискайте течността от тях.

Добавете яйцето, натрошеното сиренето, ситно нарязания зелен лук и магданоз. Овкусете със сол, черен пипер и чесън на гранули. Объркайте всичко.

Сложете тиган с олио на котлона на силен огън.

Вземете част от сместа с ръце, оформете картофените кюфтета едно по едно. Слагайте да се пържат в нагорещеното олио.

Намалете котлона наполовина, за да се изпържат добре, да не остават сурови отвътре. Притеснете леко картофеното кюфте.

Когато се изпържи от едната страна, обърнете да изпържете и от другата.

Изпържете всички картофени кюфтета Рьости.

Отвън коричката става много хрупкава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Аз обаче овалвам в яйце и галета и пържа.
24.06.2020 18:43