Начин на приготвяне
Рецептата е малко променена от оригинала за Рьости (Рьощи).
Обелете и настържете картофите на ситно ренде. Изстискайте течността от тях.
Добавете яйцето, натрошеното сиренето, ситно нарязания зелен лук и магданоз. Овкусете със сол, черен пипер и чесън на гранули. Объркайте всичко.
Сложете тиган с олио на котлона на силен огън.
Вземете част от сместа с ръце, оформете картофените кюфтета едно по едно. Слагайте да се пържат в нагорещеното олио.
Намалете котлона наполовина, за да се изпържат добре, да не остават сурови отвътре. Притеснете леко картофеното кюфте.
Когато се изпържи от едната страна, обърнете да изпържете и от другата.
Изпържете всички картофени кюфтета Рьости.
Отвън коричката става много хрупкава.
Коментари