Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета с телешка кайма

Картофени кюфтета с телешка кайма

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Картофени кюфтета с телешка кайма
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • масло - 50 г
  • телешка кайма - 700 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • галета - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в солена вода. Отцеждат се и се намачкват на пюре. Добавя се маслото, черният пипер и солта. Добавят се яйцата и брашното.

Разбърква се добре и се замесва тесто, което леко залепва за ръцете. Морковите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се реже на ситно и се запържва в олио до прозрачно.

Добавя се каймата и се пържи при непрекъснато мачкане с вилица, за да няма големи парчета. Щом покафенее, се добавят морковите и сместа се готви още 1 минута.

Охлажда се. От картофеното тесто се правят кръгове, които се пълнят с месната плънка и се защипват. Овалват се в галета и се пържат до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: